Mjalte me xhenxhefil – njё kombinim i mrekullive
Si mjalti ashtu edhe xhenxhefili kanë vlerat e tyre të vecanta, por kombinimi i të dyjave i jep organizmit pёrfitime shtesë.
Mjalti është një ndërmjetësues i shkëlqyeshëm për të transmetuar vlerat e erëzave sixhenxhefili në organizëm.
Disa nga pёrftimet e kёtij kombinimi
· Shëndeti i zemrës
Toniku i mjaltit dhe xhenxhefilit është plot antioksidantë që zbusin sjelljen agressive të substancave të quajtura prostaglandine.
Sa i përket shëndetit të zemrës, toniku i mjaltit dhe xhenxhefilit ulin tensionin e gjakut dhe rrezikun e sëmundjeve si arterioskleroza.
· Problemet e frymëmarrjes
Përzierja e mjaltit me xhenxhefil është një variant natyral i një medikamenti që rritё sekrecionet e bronkeve dhe pastron mushkëritë nga mukusi.
Kjo do të thotë se mjalti me xhenxhefil ofron çlirim të menjëhershëm për njerëzit që vuajnë nga kolli, i ftohti dhe fyti i tharë.
· Asma
Besohet se përzierja e mjaltit me xhenxhefil dhe piper të zi mund të zvogloojë shumё efektet e asmës. Ky kombinim është njё çlirues dhe anti inflamator duke rregulluar fluksin e oksigjenit në mushkëri.
· I efektshёm edhe nё luftёn kundёr kancerit
Mjalti me xhenxhefil arrin të reduktojë të vjellat dhe të përzierat që shkaktohen nga kurat e kemioterapisë pas diagnostikimit me sëmundjen e kancerit.
Përgatitja
Vloni një enë me 500 ml ujë dhe shtoni xhenxhefilin e prerë në fletё rreth 10 cm
Xhenxhefili vlohet në ujë për 5-7 minuta dhe më pas hiqet nga zjarri dhe lihet të ftohet pak.
Shtohet 200 ml mjaltë dhe pasi të ftohet përzierja mund të ruhet në frigorifer dhe konsumohet çdo ditë.
Commentaires
Enregistrer un commentaire