Accéder au contenu principal

Alchemia Vulgaris - shëron shumë sëmundje të grave

 Alchemia Vulgaris -  shëron shumë sëmundje të grave


Bima Alchemilla vulgaris përmban flavonoide, thartira organike, tanina, fitosterine, acid salicilik, vajra eterike dhe sasi të bollshme të vitaminës C.

Për shkak se përmban sasi të mëdha të tanineve, kjo bimë ka shije të hidhur, por edhe një veprim të fortë antiinflamator dhe antibakterial. Por, famën më të madhe kjo bimë e ka arritur si preparat kundër sëmundjeve të femrave, është njëra ndër bimët më efikase në këtë fushë.

Çaji i bimës Alchemilla vulgaris përdoret kundër:

·        vezoreve policistike (cistat në vezore)

·        vezore që kanë inflamacion

·        probleme me cikël menstrual të çrregullt

·        rreziku nga abortimi spontan apo humbja e shtatëzanisë

·        infeksionet bakteriale dhe virusale

·        çrregullimet hormonale, ndihmesa për të mbetur shtatzënë

·        prania e simptomeve të theksuara të menopauzës

·        probleme të tjera gjinekologjike si miomat dhe të ngjashme

 

Çaji Alchemilla vulgaris është ndër mbrojtësit më të mirë të shëndetit reproduktiv të femrave.

Për këtë në gjuhën angleze bima Virak quhet ‘’ lady’s mantle’’, që në përkthim ka kuptimin ‘’mantel i gruas’’.

Sipas Johan Kincora, njohës i bimëve mjekuese, rreth 30% të komplikimeve dhe problemeve gjinekologjike mund të shmangen vetëm duke konsumuar çajin Alchemilla vulgaris.

Kjo bimë është e pasur me vitamin C, tanine, acid salicilik (që është antibiotik natyral), flavanoide

Përdorimi:

Hidh një lugë çaji në 200 ml ujë të vluar, mbuloni filxhanin dhe lëreni që të qëndrojë për 10 minuta. Pijeni dy deri tre herë në ditë nga një filxhan çaj.

 

Bima përmban taninë dhe si rrjedhojë nuk rekomandohet për personat që vuajn nga mungesa e hekurit, sepse tanina parandalon përthithjen e duhur te hekurit nga organizmi.

Gjithashtu nuk rekomandohet te konsumohet nga grat shtatzëna dhe gjat ushqyerjes me gji.

Commentaires

Articles les plus consultés

Me kërë recetë do të largoni rrudhat brenda muajit me vetëm një herë në ditë trajtim

  Me kërë recetë do të largoni rrudhat brenda muajit me vetëm një herë në ditë trajtim Rrudhat janë rezultat i procesit të plakjes së lëkurës, i cili çon në zvoglimin e kolagjenit në organizëm. Në treg gjenden preparate të shumta të cilat përdoren për këtë qëllim por jo shumë efektivë dhe shumë të shtrenjtë. Një recetë me bazë niseshte misri është treguar shumë efikase për një trajtim të rrudhave dhe përmirësimin e pamjes së lëkurës, që ngjasonme trajtimin me botoks. Përbërësit për përgaditjen e maskës me nisheste misri:   1 lugë gjelle niseshte misri, 1 lugë gjelle kos natyral, 3 lugë lëng karote 150 ml ujë, Mënyra e përgaditjes Përzihet fillimisht niseshteja e misrit me një sasi të ujit nga ajo e paraparë derisa të përftitohet një masë homogjene. Pastaj vendosni pjesën tjetër të ujit në një enë, nxeni dhe hudhne masën me niseshten e misrit dhe vazhdoni përzierjen. Më pas largoni ate dhe lëreni të ftohet dhe shtoni sasisë e kosit dhe lëngun e karrotësdhe p...

Pija që pastron gjakun, ulë kolesterolin dhe forcon zemrën

  Pija që pastron gjakun, ulë kolesterolin dhe forcon zemrën   Pija nga limoni, mjalti, soda e bukës dhe melasës është një pije e pasur me minerale e cila pastron trupin. Kjo pije mund të përmirsojë shëndetin tuaj. RECETA: Merrni një limon organik ose grejpfrut, vendoseni në një blender, shtoni ujë, mjaltë dhe melasë sipas shijes. Pasi ta përzieni, shtoni një 1 lugë çaji sodë buke dhe përzieni. Me kalimin e kohës, ajo do të shkatërrojë kandidën, do të balancojë vlerën e pH-së, do të zbardh dhëmbët, ruan linjën e trupit, si dhe është një agjent shumë i fuqishëm detoksifikues. Kjo pije pastron gjakun, ulë kolesterolin dhe forcon zemrën. Melasa dhe mjalti do ta bëjnë kandidën të ndjeshme ndaj sodës së bukës.

Si ti largoni lëngjet e tepërta nga organizmi dhe ta pastroni zemrën

  Si ti largoni lëngjet e tepërta nga organizmi dhe ta pastroni zemrën Receta Përbërësit e kërkuar: - 150 g hurme - 150 g kumbulla të thata - 5 gota ujë të vluar Përgatitja: Për të përgatitur këtë ilaç duhet të prisni hurmat dhe kumbullat në copa të vogla. Më pas duhet t'i shtoni në ujin e vluar dhe t'i gatuani derisa masa të bëhet e trashë. Pjesa më e mirë është se ky ilaç mund të konsumohet nga njerëz të të gjitha moshave. Këtë ilaç duhet ta konsumoni në mëngjes, së bashku me mëngjesin.

Rritni energjinë tuaj, zvogloni rrezikun në tru, dhe rritni kolesterolin e mirë në gjak me këto 2 përberës të përgaditur

  Rritni energjinë tuaj, zvogloni rrezikun në tru, dhe rritni kolesterolin e mirë në gjak me këto 2 përberës të përgaditur Nëse përgatitni vezë me spinaq, do të ndihmoni në forcimin e zemrës dhe rikthimin e lëkurës, thonë ekspertët. Më vete, këto dy ushqime kanë një sërë vetive të dobishme. Vezët rrisin energjinë, si dhe kolesterolin e mirë në gjak, zvogëlojnë rrezikun e goditjes në tru, përmirësojnë shikimin, etj. Spinaqi është një zgjedhje e mirë për diabetin, është e pasur me hekur, ndihmon në uljen e rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare etj. Dhe kombinimi i këtyre dy ushqimeve vetëm sa shton “vetitë magjike” të tyre dhe nutricionistët veçojnë forcimin e imunitetit si përfitimin më të madh të këtij përbërësi.Përveç kësaj, ky kombinim mbron organizmin nga sulmet në zemër, ul presionin e gjakut, forcon dhëmbët dhe rikthen lëkurën, dhe gjithashtu zvogëlon rrezikun e goditjes në tru. Përdorimi i përditshëm i një pjate të tillë do të përmirësojë efektin, vezët ja...

Barëveshi si pastrues për dhimbje veshi dhe pastim

  Barëveshi si pastrues për dhimbje veshi dhe pastim Përdoret kundër hubjes së dëgjimit dhe nxjerrjen e sekretit të verdhë-cerumit nga veshi. Shumë njerëz pretendojnë se ilaçet shtëpiake japin rezultate më të mira për veshin sesa blerja e disa ilaçeve. Barëveshi është i mirë dhe i dobishëm sepse lëngu që përmban pastron veshët.  Hidhni disa pika lëng barëveshi në veshin tuaj dhe do të shihni që dhimbja së shpejti do të ulet dhe më pas do të zhduket. Mos e ktheni kokën menjëherë kur futeni në vesh në mënyrë që lëngu të mos rrjedhë jashtë. Lëreni të përthithë veshi ate.