Matcha – çaj jeshil pluhur, vetitë medicinale
Por Matcha përmban lëndët
ushqyese nga e gjithë fleta e çajit, e cila rezulton në një sasi më të
madhe të kafeinës dhe antioksidantëve sesa zakonisht në çajin jeshil
Ndryshe nga çaji jeshil dhe
çaji i zi, për të prodhuar Matcha, gjethet rriten në hije Ky proces rrit
prodhimin e klorofilit dhe L-tanines. Këto përbërës e bëjnë Matcha
veçanërisht të dobishme gjatë një detoksimi
Si e ndihmon trupin tuaj
·
Pastron
sistemin tuaj të tretjes
·
Rrit
furnizimin tuaj me gjak të kuq
·
Ndihmon në
neutralizimin e kimikateve dhe ndotësve
·
Ndihmon në
pastrimin e trupit nga metalet e rënda duke u lidhur me to
·
Një burim i
mirë i magnezit
·
Promovon
një rritje të kolesterolit HDL
·
ngadalëson
plakjen
·
Humbja e
peshës
·
Metabolizmi
i përmirësuar
Si të pihet çaji Matcha
Ka disa mënyra se si mund të
pergadisni çajin matcha.
Shumica e njerëzve marin një
caj matcha në mëngjes para se të nisen për në punë sepse të jep energji.
Matcha mund te perdoret vetem
me ujë.
Ujin e vluar e shtoni në një
enë ku keni vendosur çajin matcha perzieni shpejt.
Një tjetër mënyrë
Përzierja me qumësht të vluar.E
vloni qumshin pastaj beni nje perzirje të mirë dhe të shpejt në menyrë që të përzihet
pluhuri mirë.
Commentaires
Enregistrer un commentaire