Provoni shurupin e mjaltit dhe gjilpërave të pishës, e përdorur prej kohësh si kurë për ftohjet dhe imunitet të “çelikut”
Provoni shurupin e mjaltit dhe gjilpërave të pishës, e përdorur prej kohësh si kurë për ftohjet dhe imunitet të “çelikut”
Kombinimi i këtyre
gjilpërave me mjaltë është i mirë për problemet e frymëmarrjes, ftohjet,
kollën, forcon sistemin imunitar dhe ndihmon trupin të përballojë sfidat e
përditshme. Shurupin mund ta gjeni në dyqane ushqimesh të shëndetshme, por
gjithashtu mund ta bëni vetë shpejt dhe lehtë.
Si fillim ju duhet
mjaltë dhe gjilpëra (gjete) bredhi.
Kjo përzierje ndihmon
me ftohjet, dhe është veçanërisht efektive për dhimbjet e fytit. Përveç
kësaj, do të forcojë trupin, kështu që do të keni më shumë forcë për të gjitha
aktivitetet.
Sapo të mbijnë
lastarët e rinj, hiqni gjilpërat, hidhni një shtresë mjalti në një kavanoz
të larë mirë dhe të tharë, më pas futini gjethet e bredhit të freskëta brenda,
pastaj derdhni përsëri mjaltë dhe kështu deri sa ta mbushni kavanozin në fund
me mjaltë.
Mbajeni kavanozin të
mbyllur për 40 ditë që përbërësit të përzihen mirë dhe tundeni butësisht një
herë në ditë.
Merrni dy deri në tre
lugë çaji në ditë dhe ruajini në frigorifer.
Përfitimet janë të dukshme pas 3-4 ditëve.
Kur djali im kishte një infeksion viral të mushkërive,
vetëm ky çaj arriti të ulte temperaturën e tij!
Për fatin tonë, një mik i yni lexoi për vetitë shëruese
të bimëve dhe mblodhi këto barishte të shumta. Nuk do ta kisha menduar
kurrë se gjethet e zakonshme të luleshtrydhes ose mjedrës mund të ishin kaq
shëruese. Por, ja, ishin ata që e shpëtuan djalin tim.
Ky çaj na ndihmoi kur djali im kishte një pneumoni
virale. Çaji nga kjo përzierje uli temperaturën e tij, të cilën ilaçet e
tjera nuk mund ta ulnin. Ne nuk kemi përdorur as referimin për mjekim
spitalor që na ka dhënë mjeku.
Përbërja përfshin një gjethe luleshtrydhe të egër dhe nuk
mund të zëvendësohet me një gjethe të zbutur! Luleshtrydhet kultivohen
deri në atë masë sa marrin më shumë fruta, të cilat i kanë humbur për çdo gjë
tjetër: për vetitë kuruese që kanë, për vlerat ushqyese të frutave, madje i
kanë humbur shijen. Gjithashtu, barishte të tilla janë shumë më të
ndjeshme se ato të egra.
PËRBËRËSIT TË NEVOJSHËM:
-gjethe luleshtrydhe
e egër -gjethe mjedër
manaferre - manaferra
PROCEDURA: Sasi të barabarta barishte të thata përzihen
në një tas. Hidhni një lugë gjelle nga përzierja me 200 ml ujë të vluar
dhe mbulojeni. Pas 15-20 minutash kullojeni dhe konsumojeni. Pini tri
herë në ditë për 3 javë. Bëni një pushim për një javë dhe përsëritni
procedurën - për pastrim të plotë dhe detoksifikimin e trupit.
Për temperaturë të lartë dhe ftohje pihet sipas nevojës
3-4 herë në ditë. Gjethet e luleshtrydhes së egër, luleshtrydhet e egra
(Fragaria vesca) përmbajnë shumë vitaminë C dhe hekur, ashtu si edhe
trëndafilat nuk i humbasin vetitë e tyre kuruese. Gjethet mund të përdoren
të freskëta ose të thata.
Përveçse kanë një efekt të mirë në sistemin imunitar, ato
gjithashtu kanë një efekt anti-inflamator dhe kanë një efekt të dobishëm në
kushte të tilla si reumatizma dhe artriti.
* Përzierjes mund t'i shtohet një gjethe rrush pa fara e
zezë. Çaji i livandës gjithashtu ul temperaturën.
Commentaires
Enregistrer un commentaire