Salcë susami – një burim i shkëlqyer i përbërsive me efekte antioksiduese dhe antikancerogjene , ...
Salcë susami – një burim i shkëlqyer i përbërsive me efekte antioksiduese dhe antikancerogjene , ...
Salca
susamit është jashtëzakonisht i përfaqësuar në kuzhinën mesdhetare, si dhe në
pjesën më të madhe të Azisë dhe Afrikës. Është një ushqim jashtëzakonisht
i shëndetshëm nga pikëpamja ushqyese, është një burim i pasur me antioksidues,
minerale dhe vitamina.
Përveç
sasive të hekurit, bakrit, magnezit, kalciumit, vitaminës E, vitaminës B1,
ai përmban një lloj të caktuar fitoestrogjeni që ka veti antioksiduese dhe
antikancerogjene.
Salca
e kombinuar me mjaltë mund të për lyerje të shkëlqyer të bukës që me qumësht
bën një vakt fantastik të lehtë dhe ushqyes sidomos për fëmijët. Havla
Tahan përbëhet nga salca e susamit.
Për
përgaditjen e salcës së susamit do t`ju duhen vetëm 2 përbërës.
Përbërësit:
·
300
gr fara susami
·
40
ml vaj susami (mund të pëtdoret edhe vaj ulliri)
Përgatitja:
Skuqini
farat e susamit në një tigan në zjarr të ulët derisa të zverdhen. Më pas e
vendosim në blender për ti imtësuar në maksimum. Më pas shtohet
gradualisht vaji dhe përzihet gjatë gjithë kohës derisa të përftohet një masë
homogjene. Nëse dëshironi, mund të shtoni pak kripë, por pa të do të ketë
një shije neutrale, kështu që është më e lehtë për t'u kombinuar në gatimet e
ëmbla. Hidheni në një kavanoz qelqi dhe ruajeni në frigorifer dhe
përziejeni mirë para çdo përdorimi.
Commentaires
Enregistrer un commentaire