Accéder au contenu principal

Farat e hithrave njё ilaç i fuqishёm

   Farat e hithrave njё ilaç i fuqishёm

Në pranverë, pjata të ndryshme, të ngjashme me spinaqin, përgatiten nga gjethet e reja të hithrës,

të cilat rekomandohen veçanërisht për njerëzit anemikë. Për shije më të mirë, përzihet me spinaq ose lakër fushe. Nëse gjethet thjesht trajtohen me avull, shërben si sallatë vitaminoze ose si shtesë e sallatave. E copëtuar imët, mund t'i shtohet supave dhe çorbave tё ndryshme. Hithra e re e zier, me pak hudhёr dhe vaj, pёrdoret në vend të spinaqit, është e shkëlqyer me pire patatesh dhe pjekje tё ndryshme, sepse ёshtё shumё e shëndetshme dhe shëruese.

Hithra përmban shumë përbërës biologjikisht të vlefshëm dhe mjekues si: saponozidet, aminat biogjene, klorofilin, karotenin, flavonoidet, vitaminat A, C, K dhe D, si dhe kalcium, hekur, kalium dhe fosfor.

Karakteristikat medicinale tё hithrёs

Hithra shërben për rikuperim tё forcёs dhe kundër anemisë; për funksionim më të mirë të mëlçisë dhe riparim të pasqyrёs sё gjakut të gjakut; në trajtimin e çrregullimeve renale dhe biliare; kundër ngërçeve dhe ulcerave të stomakut; në tretje të vështirë; kundër diarresë, reumatizmit, gurëve të fshikëzës dhe kundër urinimit të natës tek fëmijët.

Farat e hithrës dhe mjalti përzihen dhe si të tilla përfaqësojnë një përgatitje efektive për aneminë . Fara e hithrës vepron në mënyrë të ngjashme me një gjethe, përveç se fuqia e hithrës është më e përqendruar në farat e saj.

Mjalti është i njohur për ruajtje  të vetive të ushqyese tё gjerave që i shtohen, kështu që është e njëjtë me farat e hithrës. Për shumë njerëz që nuk e pëlqejnë shijen e çajit të hithrës ose lëngut të hithrës, farat e hithrës dhe mjalti janë një zgjidhje e shijshme dhe e pranueshme.

Si tё pёrdoren farat e hithrave

Kur farat piqen, që është zakonisht në gusht, pjesët e sipërme të bimës korrren me fara. Farat thahen në një shtresë të hollë jashtë nëse moti është i ngrohtë ose në tharëse, dehidratues.

Farat e thara të hithrës bluhen ose shtypen. Për shumicën, natyrisht, është më e lehtë të blini farat e hithrës në një dyqan ushqimesh të shëndetshme. Ruani në kavanoza të mbyllura hermetikisht.

Farat e hithrës mund të hahen vetëm ose të përziera me ushqim. Disa njerëz përdorin farat e hithrës me kos ngjashëm sikur me farat e lirit qё mund tё merren kos. Farat e hithrës mund të përdoren gjithashtu për të bërë çaj. Dhe sigurisht farat e hithrës dhe mjalti janë kombinimi më i mirë.

Recetё me farat e hithrёs dhe mjaltё

Përzieni 100 gram fara hithre të bluara me 500 gram mjaltë cilësor. Ruani në një kavanoz qelqi. Merrni 1-2 lugë çaji në ditë. Mund të merret edhe në bukë.

Farat e hithrave – efektet shёruese

Farat e hithrës mund të jenë më të mirat kundër anemisë, por ky nuk është avantazhi i vetëm i përdorimit të kësaj fare. Ёshtë gjetur se farat e hithrës forcojnë trupin, i japin energji dhe forcë, lehtësojnë lodhjen dhe rrisin imunitetin. Mund të përdoren kundër lodhjes së pranverës dhe alergjive. Ajo tregon efekte në trajtimin e sëmundjeve të veshkave, përmirëson funksionimin e gjëndrës tiroide, njёashtu pastron trupin nga toksinat, dhe sipas disa kërkimeve, është gjithashtu i mirë kundër yndyrave në gjak, dhe rregullon nivelet e kolesterolit dhe triglicerideve. Farat e hithrës përdoren gjithashtu kundër urinimit të natës tek fëmijët.

Farat e hithrёs kundёr urinimit tё natёs ke fёmijёt

Njё recetë është nga libri Healing with herbs,
20 g fara hithre të shtypura dhe 60 g miell thekre përzihen dhe shtohen pak ujë dhe mjaltë për të krujuar brumin. Bёhen biskota dhe piqen. Gjatë 20-30 ditëve, fëmija duhet të hajë një biskotë çdo natë.

Çaji i farёs sё hithrёs

Hidhni 2 lugë fara hithre me 2 dl ujë të vluar. Lëreni të qëndrojë për gjysmë ore, pastaj filtroni. Pini deri në 3 gota në ditë, pa sheqer. Çaji i farës së hithrës është i mirë për pastrimin e trupit, enëve të gjakut dhe mëlçisë, për forcim, kundër kolesterolit, kundër anemisë, është një diuretik i mirë.

Recetё pёr çajin e hithrёs, pёrgatitja

Çaji i hithrës: 50 g gjethe të copëtuara zihen për 15 minuta në një litër ujë, lihen gjatë natës dhe pihen ditën tjetër në vend të ujit si tonikkundër anemisë , gurëve të fshikëzës, sëmundjeve të mëlçisë dhe tëmthit, ngërçet e stomakut dhe ulcerat ....

Lëngu i hithrës: një (1) kilogram gjethe të reja të freskëta të lara mirë bluhen dhe lëngu shtrydhet. Pёrzihet me mjaltё, ndёrsa lëngu përdoret gjithashtu për gargarë dhe shpëlarje të gojës, kundёr ndezjeve tё mishit tё dhёmbёve dhe anginave.

Shurup hithre: një litër lëng hithre të shtrydhur zihet dhe filtrohet që të bëhet pothuajse i kthjellёt dhe përzihet me 2 kg mjaltë ose 1.5 kg sheqer dhe zihet për 15 minuta. Merret një lugë gjelle, 3-4 herë në ditë.

Alkool (raki) me hithra vendosni dy grushta gjethe të freskëta të hithrës në një litër alkool (raki) dhe lëreni nё vend të ngrohtë për rreth 6 javë. Pini një gotë në mëngjes nё stomak bosh dhe në mbrëmje pas darkës, kur ndjeni dhimbje stomaku. Kjo raki me hithër përdoret gjithashtu për shpëlarjen e plagëve dhe ulcerave dhe për fërkimin e kokës kundër zbokthit.

 

Commentaires

Articles les plus consultés

Me kërë recetë do të largoni rrudhat brenda muajit me vetëm një herë në ditë trajtim

  Me kërë recetë do të largoni rrudhat brenda muajit me vetëm një herë në ditë trajtim Rrudhat janë rezultat i procesit të plakjes së lëkurës, i cili çon në zvoglimin e kolagjenit në organizëm. Në treg gjenden preparate të shumta të cilat përdoren për këtë qëllim por jo shumë efektivë dhe shumë të shtrenjtë. Një recetë me bazë niseshte misri është treguar shumë efikase për një trajtim të rrudhave dhe përmirësimin e pamjes së lëkurës, që ngjasonme trajtimin me botoks. Përbërësit për përgaditjen e maskës me nisheste misri:   1 lugë gjelle niseshte misri, 1 lugë gjelle kos natyral, 3 lugë lëng karote 150 ml ujë, Mënyra e përgaditjes Përzihet fillimisht niseshteja e misrit me një sasi të ujit nga ajo e paraparë derisa të përftitohet një masë homogjene. Pastaj vendosni pjesën tjetër të ujit në një enë, nxeni dhe hudhne masën me niseshten e misrit dhe vazhdoni përzierjen. Më pas largoni ate dhe lëreni të ftohet dhe shtoni sasisë e kosit dhe lëngun e karrotësdhe p...

Pija që pastron gjakun, ulë kolesterolin dhe forcon zemrën

  Pija që pastron gjakun, ulë kolesterolin dhe forcon zemrën   Pija nga limoni, mjalti, soda e bukës dhe melasës është një pije e pasur me minerale e cila pastron trupin. Kjo pije mund të përmirsojë shëndetin tuaj. RECETA: Merrni një limon organik ose grejpfrut, vendoseni në një blender, shtoni ujë, mjaltë dhe melasë sipas shijes. Pasi ta përzieni, shtoni një 1 lugë çaji sodë buke dhe përzieni. Me kalimin e kohës, ajo do të shkatërrojë kandidën, do të balancojë vlerën e pH-së, do të zbardh dhëmbët, ruan linjën e trupit, si dhe është një agjent shumë i fuqishëm detoksifikues. Kjo pije pastron gjakun, ulë kolesterolin dhe forcon zemrën. Melasa dhe mjalti do ta bëjnë kandidën të ndjeshme ndaj sodës së bukës.

Si ti largoni lëngjet e tepërta nga organizmi dhe ta pastroni zemrën

  Si ti largoni lëngjet e tepërta nga organizmi dhe ta pastroni zemrën Receta Përbërësit e kërkuar: - 150 g hurme - 150 g kumbulla të thata - 5 gota ujë të vluar Përgatitja: Për të përgatitur këtë ilaç duhet të prisni hurmat dhe kumbullat në copa të vogla. Më pas duhet t'i shtoni në ujin e vluar dhe t'i gatuani derisa masa të bëhet e trashë. Pjesa më e mirë është se ky ilaç mund të konsumohet nga njerëz të të gjitha moshave. Këtë ilaç duhet ta konsumoni në mëngjes, së bashku me mëngjesin.

Rritni energjinë tuaj, zvogloni rrezikun në tru, dhe rritni kolesterolin e mirë në gjak me këto 2 përberës të përgaditur

  Rritni energjinë tuaj, zvogloni rrezikun në tru, dhe rritni kolesterolin e mirë në gjak me këto 2 përberës të përgaditur Nëse përgatitni vezë me spinaq, do të ndihmoni në forcimin e zemrës dhe rikthimin e lëkurës, thonë ekspertët. Më vete, këto dy ushqime kanë një sërë vetive të dobishme. Vezët rrisin energjinë, si dhe kolesterolin e mirë në gjak, zvogëlojnë rrezikun e goditjes në tru, përmirësojnë shikimin, etj. Spinaqi është një zgjedhje e mirë për diabetin, është e pasur me hekur, ndihmon në uljen e rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare etj. Dhe kombinimi i këtyre dy ushqimeve vetëm sa shton “vetitë magjike” të tyre dhe nutricionistët veçojnë forcimin e imunitetit si përfitimin më të madh të këtij përbërësi.Përveç kësaj, ky kombinim mbron organizmin nga sulmet në zemër, ul presionin e gjakut, forcon dhëmbët dhe rikthen lëkurën, dhe gjithashtu zvogëlon rrezikun e goditjes në tru. Përdorimi i përditshëm i një pjate të tillë do të përmirësojë efektin, vezët ja...

Barëveshi si pastrues për dhimbje veshi dhe pastim

  Barëveshi si pastrues për dhimbje veshi dhe pastim Përdoret kundër hubjes së dëgjimit dhe nxjerrjen e sekretit të verdhë-cerumit nga veshi. Shumë njerëz pretendojnë se ilaçet shtëpiake japin rezultate më të mira për veshin sesa blerja e disa ilaçeve. Barëveshi është i mirë dhe i dobishëm sepse lëngu që përmban pastron veshët.  Hidhni disa pika lëng barëveshi në veshin tuaj dhe do të shihni që dhimbja së shpejti do të ulet dhe më pas do të zhduket. Mos e ktheni kokën menjëherë kur futeni në vesh në mënyrë që lëngu të mos rrjedhë jashtë. Lëreni të përthithë veshi ate.