Kanella – i efektshëm kundër diabetit
Kanella është e njohur për vetitë e saj në uljen e sheqerit në gjak. Përveç efekteve të dobishme në rezistencën ndaj insulinës, kanella mund të ulë sheqerin në gjak me disa mekanizma të tjerë.
Së pari, kanella është treguar se zvogëlon sasinë e glukozës që hyn në gjakun tuaj pas një ngrënie. Ai e bën këtë duke prishur një sërë enzimash tretëse, të cilat ngadalësojnë ndarjen e karbohidrateve në traktin e tretjes.
Së dyti, një përbërës në kanellë mund të veprojë në qeliza duke imituar insulinën. Kjo përmirëson shumë thithjen e glukozës në qelizat tuaja, megjithëse funksionon shumë më ngadalë se vetë insulina.
Studime të shumta te njerëzit kanë konfirmuar efektin antidiabetik të kanellës, duke treguar se ajo mund të ulë nivelin e sheqerit në gjak kur nuk marrim ushqim me 10-29%.
Doza efektive është zakonisht 1-6 gram ose rreth 0,5-2 lugë çaji kanellë në ditë.
Commentaires
Enregistrer un commentaire