Rrepka (Raphanus sativus), rigjeneron gjendrrën tiroide, pastron mëlqinë
dhe biliaret…
Nëse e përfshini këtë
ushqim në dietën tuaj, me siguri do të habiteni nga të gjitha përfitimet që
trupi juaj do të marrë nga kjo bimë. Gjegjësisht, kjo bimë përdoret për
trajtimin e llojeve të ndryshme të sëmundjeve sepse ka shumë veti pozitive që
ndikojnë shumë mirë në problemet me gjëndrën tiroide dhe lufton tretjen e
dobët. Kjo bimë thuhet gjithashtu se është një laksativ i shkëlqyer, sepse
vetitë e saj janë shumë efektive.
Rrepka mund të ndihmojnë
në përmirësimin e shëndetit tuaj, mund të rivendosni indet e lëkurës tuaj, mund
t'ju ndihmojë për të nxjerrë jashtë trupit të gjitha substancat e dëmshme, por
edhe për të luftuar dhimbjet e stomakut. Gjithashtu nuk duhet të harrojmë
efektet pozitive të rrepkës në mëlçi dhe biliare sepse i pastron ato dhe
ndihmon në përmirësimin e funksioneve të tyre. Rrepka është e pasur me
vitaminë C dhe antioksidantë dhe lëndë ushqyese të ndryshme.
Për
të përfituar sa më shumë nga përfitimet e rrepkës, përgatiteni atë sipas
recetës së mëposhtme:
–
4 rrepka të vogla
–
një copë e vogël xhenxhefil të grirë
–
4 lugë mjaltë
–
4 limonë të shtrydhur
–
50 mililitra ujë
Përgatitja:
Përziejini
të gjithë përbërësit në një blender. Kur të krijohet një masë e trashë,
hidheni në një kavanoz dhe mbylleni kavanozin fort.
Aplikimi
Merrni
një lugë nga kjo përzierje 3-4 herë në ditë për tre javë dhe pini dy litra ujë
në ditë për të thithur plotësisht vetitë e mira të rrepkës.
Commentaires
Enregistrer un commentaire