Accéder au contenu principal

Articles

Çaji nga gjethet e manit (dudit) pas 90 min. konsumimi zvoglon nivelet e sheqerit në gjak në mënyrë drastik, thonë studjuesit

  Çaji nga gjethet e manit (dudit) pas 90 min. konsumimi zvoglon nivelet e sheqerit në gjak në mënyrë drastik, thonë studjuesit   Njerëzit me diabet të tipit 2 nuk mund të prodhojnë mjaftueshëm insulinë e cila rregullon nivelet e sheqerit në gjak. Por studiuesit kanë zbuluar se pirja e çajit nga gjethet e manit mund të ulë në mënyrë drastike nivelet e sheqerit në gjak. Mostrat e gjakut janë marrë pas mëngjesit, dhe niveli i glukozës është kontrolluar 90 minuta pas pirjes së 70 ml çaj me një lugë çaji sheqer. Studiuesit vunë në dukje se kishte një ulje "shumë të madhe" të niveleve të sheqerit në gjak pas pirjes së çajit të manit, duke thënë se ishte "shumë domethënës". Çaji i manit frenon rritjen e  niveleve të glukozës në gjak pas 90 minutash konsumim. Rregullimi i dietës suaj dhe monitorimi i asaj që mund të shkaktojë rritje të sheqerit është një mënyrë e thjeshtë për të mbajtur nën kontroll diabetin e tipit 2. Duke ditur rëndësinë e humbjes së peshës...

Kafeina na mbron nga sëmundjet kardiovaskulare dhe rregullon nivelet e kolesterolit LDL thuhet në një hulumtim

   Kafeina na mbron nga sëmundjet kardiovaskulare dhe rregullon nivelet e kolesterolit LDL thuhet në  nj ë  hulumtim Studimi i fundit lidhur me përdorimin e kafesë i publikuar në Nature Communications, ofron prova se kafeina si përbërës i saj ul rrezikun nga sëmundjet kardiovaskulare.  Mekanizmi me të cilin arrihet kjo ende nuk është përcaktuar por dhe studimi monitoroi nivelet e kolesterolit LDL ("i keq") në mëlçi. Rezultatet treguan se kafeina rrit tajitjen e disa enzimave, të cilat rregullojnë mekanizmat e kolesterolit dhe ndikojnë ndjeshëm në proceset që mbrojnë nga sëmundjet kardiovaskulare.  Nivelet e ngritura të kolesterolit LDL të lipoproteinës me densitet të ulët janë të lidhura ngushtë me zhvillimin e sëmundjeve kardiovaskulare. 

Një bimë për shumë sëmundje, Cikoria (Cichorium Intybus), …

   Një bimë për shumë sëmundje,  Cikoria (Cichorium Intybus), …   Çikoria është një bimë shumëvjeçare me kërcell të fortë, të zhveshur dhe të degëzuar, deri në 1 metër të lartë dhe të mbuluar me qime. Gjethet janë të prera në mënyrë të çrregullt, të zgjatura dhe me kërcell e qime të shkurtra. Lulet janë të mëdha dhe blu, dhe rrallë të bardha dhe të verdha. Çikorja rritet si barërat e këqija në vende të thata, përgjatë rrugëve, fushave, livadheve.   PËRDORIMI: E gjithë bari mund të përdoret si ilaç. rrënja dhe pjesa mbitokësore e bimës përdoren për të përmirësuar oreksin. Njëashtu përdoret në tretjen të lehtë të ushqimit, gastrit, stimulimi i biliareve për të sekretuar lëngje dhe përmirësimi i funksionit të mëlçisë, cirroza dhe hepatiti, gurët në tëmth, reumatizma, përdhes, përshpejtimi i rrahjeve të zemrës për shkak të mbidozës së kafeinës. Çaji i çikores përdoret edhe për veshkat e sëmura, traktin urinar, sëmundjet e stomakut dhe zorrëve, pastrim...

Kolesteroli mund të ju vrasë: merrni këto pije që thonë ekspertët, mund tju ndihmojnë ta ulni ate, ...

   Kolesteroli mund të ju vrasë: merrni këto pije që thonë ekspertët, mund tju ndihmojnë ta ulni ate, ... Kolesteroli mund të ndikojë në presionin e gjakut. Shumica e njerëzve as që janë të vetëdijshëm se kanë kolesterol të lartë, derisa gjendja e tyre të përkeqësohet dhe të kenë atak në zemër ose goditje në tru. Sipas ekspertëve, disa çajra dhe pije që mund të ndikojnë në uljen e tij, ja disa nga to: Çaji jeshil Çaji jeshil përmban katekina dhe komponime të tjera antioksidante që duket se ndihmojnë në uljen e niveleve të LDL-së "të keqe" dhe kolesterolit total. Në një studim të vitit 2015, shkencëtarët u dhanë minjve ujë të pijshëm me katekina dhe epigallocatechin gallate, një tjetër antioksidant i dobishëm në çajin jeshil. Pas 56 ditësh, shkencëtarët vunë re se nivelet e kolesterolit dhe LDL-së "të keqe" u reduktuan me rreth 14.4% dhe 30.4% në dy grupe minjsh në një dietë të lartë me kolesterol.                   ...

Çaj karafili për kundër dhembjeve të kokës, migrenës dhe ...

   Çaj karafili për kundër dhembjeve të kokës, migrenës dhe ... Dhimbjet e kokës shkaktojnë një ndjenjë presioni dhe dhimbjeje dhe ndonjëherë mund të shfaqen me simptoma të ftohjes dhe gripit. Për fat të mirë, ka çajra që mund të ndihmojnë në zbutjen e simptomave të dhimbjes së kokës dhe migrenës. Një ilaç fuqishëm kundër këtij “çrregullimi” është çaji nga karafili. Karafili është i njohur për vetitë e tij qetësuese. Çaji i karafilit njëashtu mund të ndihmojë në uljen e inflamacionit dhe përmirësimin e qarkullimit të gjakut. Përgatitja: Hidhni 2,5 dl ujë të vluar mbi karafil, mbulojeni dhe lëreni të qëndrojë për rreth 15 minuta. Më pas kullojeni në një shishe qelqi.   Rekomandohet të pini këtë çaj dy deri në tre herë në ditë.  

Bimë për zbërthimin e mpiksjes së gjakut, ja cilat...

   Bimë për zbërthimin e mpiksjes së gjakut, ja cilat... Murrizi, përmban kuercetinë dhe oligomerët proantociane (OPC), të cilat mbrojnë enët e gjakut të të gjithë organizmit nga inflamacioni dhe humbja e elasticitetit.  Për shkak të vetive antioksiduese, preparatet e kësaj bime janë treguar efikase në parandalimin dhe trajtimin e shumë sëmundjeve të shkaktuara nga qarkullimi i dobët i gjakut, pasi kontribojnë në zgjerimin e enëve të gjakut, përmirësojnë qarkullimin e gjakut dhe parandalojnë mpiksjen. Ginkgo biloba Përbërësit aktivë te ginko biloba, flavonoidet dhe terpenet, zgjerojnë enët e gjakut dhe përmirësojnë tonin e tyre, stimulojnë qarkullimin e gjakut, parandalojnë grumbullimin e trombociteve dhe mbrojnë muskujt e zemrës dhe nervat. Prandaj, ekstrakti i kësaj bime përdoret në trajtimin e shumë çrregullimeve dhe sëmundjeve që lidhen me qarkullimin e dobët të gjakut si: tromboza venoze, sëmundjet e zemrës, pasojat e goditjes në tru, sëmundja e A...

Limoni dhe soda e bukës kundër kancerit

   Limoni dhe soda e bukës kundër kancerit   Shkencëtari gjerman Otto Heinrich Warburg, i cili madje fitoi çmimin Nobel për mjekimin e tij kundër kancerit , zbuloi se kanceri është rezultat i një mënyre antifiziologjike të jetës. Nga dieta antifiziologjike (kryesisht ushqime acidike) dhe pasiviteti fizik, trupi krijon një mjedis acid të furnizuar dobët me oksigjen.   “Nëse keni shumë aciditet, automatikisht do t'ju mungojë oksigjeni në trupin tuaj; nëse ju mungon oksigjeni, do të keni një trup të acidifikuar, dhe një mjedis acid është një mjedis pa oksigjen. Në këso kushte nëse    hiqet 35% të oksigjenit nga një zonë e shëndetshme, mund të krijoni qeliza kanceroze për vetëm dy ditë, kishte thënë    Dr. Warrburg Pra, shkaku i kancerit sot është një organizëm i acidifikuar dhe qeliza pa oksigjen. Në veprën e tij “Metabolizmi i Tumorit”, doktor Warburg tregoi se të gjitha format kancerogjene plotësojnë dy kushte themelor...